Wappu goes IoT! Tee oma sovellus teekkarikasteeseen ja tienaa opintopisteitä | TTY-Piiri

Wappu goes IoT! Tee oma sovellus teekkarikasteeseen ja tienaa opintopisteitä

Jukka Huhtamäki - Thursday, February 25, 2016 - 11:21

Teollisen internetin vaikutukset eri toimialoille on ennakoitu käänteentekeviksi. Ymmärrys teollisesta internetistä rakentuu ja leviää parhaiten esimerkkitoteutusten kautta. Yksi sellainen on Kampusareenan Kampusklubilla fyysisesti sijaitseva itseään mittaava ja tilatiedosta viestivä @TUTWAPS-kukka.

Tampereen teknillisessä yliopistossa on käynnistetty teollisen internetin laboratorion rakentaminen. Laboratoriota rakentavat yhteistyössä Kampusklubilla toimivat yritykset sekä TTY:n opiskelijat ja tutkimus- ja opetushenkilökunta. Teollisen internetin laboratorio haastaa nyt TTY:n opiskelijat toteuttamaan sovelluksia Wapun tueksi IoT-tyyliin. Miten esimerkiksi teekkarikastetta voitaisiin mittaroida ja tehdä näkyväksi kertyvää dataa visualisoimalla?

Toteuta IoT-Wapusta esimerkkitoteutus (proof-of-concept) ja suorita samalla Hypermedia Special Assignment tai Hypermedia Project Work. Voit myös toteuttaa teemasta Ohjelmallisen sisällönhallinnan harjoitustyön.

Mikäli kiinnostuit asiasta, ota yhteyttä Jukka Huhtamäkeen. Tukenasi toimii muun muassa Valmetin IoT-kehitystyötä vetävä Mika Karaila, joka tarjoaa toteutuksen tueksi esimerkiksi IoT-välineistöä.